Sommerværet er og blir et ”hett” tema.


IMG_0350

I går gikk det ut obs-varsel fra Meteorologisk institutt. Fare for kraftig regn og tordenbyger over Sør- og Østlandet :”Det blir vått i morgen. Det er ikke alle som får 30 mm i hagen, men at noen får det, det er jeg sikker på”, formidlet vakthavende meteorolog Vibeke Tynnes.

NRK Sørlandet skriver : ”Det kaldeste badevannet på 18 år.” YR melder at det blir en våt avslutning på fellesferien. På Vestlandet: ”Ligger lavtrykkene i kø”, mens det i Nord varsles: ”kjølig men stabilt”. Sommerværet er og blir et ”hett” tema. De siste dagene har det florert av ”høstbilder” på sosiale medier. Bilder med fyr i peisen, ullpledd og varm kakao! Mange klager over sommeren som aldri kom.

Selv ser jeg ut av vinduet og konstaterer at det regner. For meg handler været i hovedsak om hvordan kle seg. Ikke nødvendigvis for å ta seg ut, men for å holde en jevn kroppstemperatur. Jeg skjønner at de fleste ønsker seg godt vær, men været kan man faktisk ikke gjøre noe med. Det er som det er, enten man liker det eller ikke.

Jeg slutter meg til utrykket: ”Det finnes ikke dårlig være, bare dårlig klær”. Personlig tilhører jeg de som tenner stearinlys, koker en stor kopp te eller kakao og tar frem strikketøyet når været viser seg fra en våtere side! Jeg har, som så mange andre, satt på litt varme og lagt ullteppet over meg her jeg sitter og skriver. Jeg har gått så langt at jeg har sjekket opp ”forventet temperatur” før kveldens konsert, ”Jan Eggum under tak på Losen”, og fått opplyst at de har telt med varme. Det lover godt!

På nettet leser jeg imidlertid at statsmeteorolog Vibeke Thyness uttaler om været i Østfold: “Dette er rett og slett vilt”. Igjen ser jeg ut av vinduet og konstaterer nok en gang at det regner, men å slutte meg til statsmeteorolog Vibeke Thyness blir vanskelig. Jeg slutter meg heller til noe Ingrid Bjørnov så treffende kom med da vertskapet på Losen for første gang åpnet dørene for årets sommerkonserter.

«Den norske sommeren er ikke en årstid, det er en beslutning»

 DSCN1693

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s