Fotokurset som rant bort i vann!


Ett av stegene på veien til «Nina-Elizabeth lærer seg noe nytt», var mitt planlagte fotokurs.Tirsdag denne uken var selve dagen, da snakker vi om Dagen med stor D. Endelig skulle jeg på kurs hos fotograf Ida Hvattum. Et tre timers kurs utendørs i Fredrikstad/Sarpsborg og omegn. To kurs tidligere i sommer var fullbooket, så nå var det min tur.

Jeg har, som så mange andre tatt mange bilder opp igjennom tiden, ikke med like stort hell bestandig. Flaks og nyere teknikk har reddet mye! Kamera med bildestabilisator og redigeringsprogram har gjort det mulig for meg å få noen bra bilder. Så et kurs med fokus på manuelle innstillinger, komposisjon og naturlig lys vekket min nysgjerrighet!

Så kom dagen, det vil si dagen før dagen og jeg fikk følgende melding: ” Været ser dårlig ut for tirsdag kveld så jeg tror det er best å flytte kurset «. Jeg hadde ikke sett så mye på værmeldingen. Jeg hadde sett mest på speilreflekskameraet som jeg har fått til fri benyttelse av min kjære datter. Joda, jeg hadde brukt det før, men kun med automatisk innstilling. Kameraet har veldig mange knapper, og en lang linse jeg ikke helt skjønner hvordan jeg skal bruke.

Etter å ha lest meldingen om været la jeg kameraet fra meg, litt lettet. Jeg er ikke av de som ”backer ut”, men en liten utsettelse kjentes egentlig ganske beleilig. Da kunne jeg bruke mer tid på alle disse knappene og kanskje til og med ta noen bilder før kurset. For det har jeg jo ikke hatt tid til den stunden jeg har gått og ventet på å få plass på dette fotokurset!

Noen som aner litt motstand her? Helt korrekt. Trine Grung sier i en av modulene på Bloggkurset.no, at IPhone 5 er mer enn bra nok til formålet. Jeg har IPhone 6, og har altså klamret meg til hennes gode råd. IPhone 6 har imidlertid ikke billedstabilisator, ei heller det som skal til for å lære om manuell innstilling, komposisjon og naturlig lys!

Tirsdagen kom og det regnet ikke lite, himmelens sluser stod på vid gap. Jeg så meg selv gående rundt utendørs i Fredrikstad/Sarpsborg og omegn, iført regntøy og gummistøvler, livredd for å få vann på kameraet.

Fotograf Ida Hvattum sin melding om været var nok svært godt gjennomtenkt. Vi får selvfølgelig tilbud om en ny dag med de samme spennende utfordringene. En ting har jeg imidlertid lovet meg selv. Jeg skal se mer på kameraet før kurset å prøve meg på noen bilder. Det kjennes absolutt tryggest!

IMG_1493

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s