Hjemmelaget kyllingsuppe, smakfull på regnfulle sensommerdager!


Matlaging er blitt en kjærkommen syssel i hverdagen. Enkelte dager er det koselig å bruke litt ekstra tid og kreativitet når dagens middag skal lages. Denne helgen hadde jeg bestemte meg for å lage kyllingsuppe, med de ingredienser som fantes i kjøleskapet.

Siden vi har begynt med juicing her i huset, er det som regel god tilgang på ulike grønnsaker i kjøleskapet. Kyllingen hadde jeg tatt opp kvelden før. Jeg begynte å titte i kjøleskapet for å finne inspirasjon til dagen suppe. Valget falt på gulrøtter, pastinakk, fennikel, løk og litt lime. Vi spiser ikke poteter her i huset, så jeg valgte også å bruke linser.

thumb_IMG_0574_1024

Jeg  la kyllingen i en gryte og helte på vann til det dekket kyllingen.Dette lot jeg småkoke i ca. 1 ½ time. I mellomtiden hakket jeg opp alle grønnsakene.

  • 5 gulrøtter
  • 2 pastinakk
  • 1 fennikel
  • 1 løk

Da kyllingen var ferdig kokt, tok jeg den opp av kraften og la den til avkjøling. Grønnsakene la jeg ned i kyllingkraften sammen med et par terninger med grønnsaksbuljong. Dette satte jeg til koking i en ½ time. Mens dette kokte plukket jeg kyllingen ren for kjøtt og strimlet  det opp. Kyllingen og linsene ble så lagt ned i gryten.

Det jeg synes er spennende, er å eksperimentere med krydder. Mens suppen fikk et oppkok smakte jeg den til med ”en dash” estragon og ”en dash” karri. Litt salt og pepper måtte også til. Jeg tilsatte så fløte og litt maisenna for å få en passe kremet konsistens. Med litt presset lime frisket jeg opp smaken. Tilslutt ”toppet” det hele med finklippet fersk persille. Lærdommen fra Ingrid Espelid Hovig og Fjernsynskjøkkenet på 80 tallet sitter fortsatt ryggmargen. Her ble det suppe til flere dager, både økonomisk og praktisk. Suppen var  klar til servering!

God appetitt!

thumb_IMG_0595_1024

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s