Livsstilsendring.


IMG_0742

Det er morgenstund og jeg har hatt noen deilige dager. Stille og rolig i heimen, med tid til å pusle meg gjennom praktiske ting som har ligget på vent. Ingen forpliktelser eller avtaler. Jeg er av de som trenger slike ”vannhull” i hverdagen for å fungere. Det er disse dagene jeg virkelig har tid til å lande, ta frem teknikker for å skape en sunn og god balanse i livet. Stress og forventningspress legges på hyllen, og kroppen finner tilbake til sin egen rytme.

I mars startet jeg på Akashaskolen, en skole der en kan tilegne seg forståelse og mestring av intuisjon, stress, jording og beskyttelse. Akashaskolen jobber i grenseland mellom det «alternative» og vitenskap. Vitenskap og metodeverk er utviklet allerede på 1960-tallet i Berkley California. Etterhvert har interessen for dette feltet økt. Det drives nå forskning ved institusjoner som Heartmath Institute, Institute of Noetic Science, NASA, Stanford Research Institute, Princeton i USA samt ved Oxford og Cambridge i England.

På Akashaskolen fant jeg også en glimrende ernæringsfysiolog, Karin Inger Hvoslef. For å jobbe helhetlig med kroppen bestemte jeg meg også for å ta tak i kostholdet. Med kraftig overvekt og høyt blodtrykk, hadde varsellampene for lengst begynt å blinke. Det er rart med det, når en først griper tak i en ting, er det lettere å ta tak i helheten. Her hadde jeg alt på ett sted, noe som gjorde det mer realistisk å følge opp i hverdagen.

Endringene i kostholdet innebærer at jeg har kuttet ut alt mel som inneholder gluten, samt melk, sukker og gjær. Jeg spiser totalt 1300 kcal hver dag, fordelt på 3 til 5 måltider. Maten setter jeg sammen på følgende måte:

  • 156 kcal proteiner
  • 1066 kcal fett
  • 78 kcal karbohydrater.

Modellen bygger på forskning gjort av dr. Jan Kwasniewski fra Polen. Den tar utgangspunkt i at det ved helsemessige ubalanser som insulinresistens, diabetes, mage/tarmsykdommer, intoleranser og overvekt, kan det være nyttig å velge drastiske metoder for å opprette balanse igjen. Et viktig poeng for meg er at dette er en modell jeg kan leve med resten av livet, det er ikke en kur. En svært vanlig innvending mot denne modellen er risikoen for økt kolesterol. Jeg derfor valgt å følges jeg tett opp av lege, for å kunne fange opp alvorlige avvik.

Sakte men sikkert har dagene og helsa blitt bedre og bedre. Teknikkene vi lærer på skolen fungere svært bra for meg. Jeg klarer å ta en dag av gangen, og minske stresset når det stormer som verst. Endringene i kostholdet har gjort kroppen noen kilo lettere og gitt mer energi i hverdagen.

Til helga er det igjen oppstart på Akashaskolen. To dager i uken og 5 helger frem til jul. Selv om mye har skjedd siden mars, er jeg på langt nær der jeg ønsker å være. Her er det snakk om å endre dyptgående mønstre og innarbeidet tankegang.

Jeg gleder meg til å komme i gang igjen!

DSCN1972

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s