Hvordan en «tilfeldighet» ble til en deilig økologisk lunsj!


Bilde: KolonihagenKolonihagen3

Mange kjenner til utrykket ”Det er mer mellom himmel og jord enn vi aner”. Søndag kjørte jeg en tur innover til Oslo. Når jeg kjører over litt lengre distanser bruker jeg tiden til å ringe nære og kjære. Med ” bluetooth handsfree‎” selvfølgelig!

Denne dagen skulle jeg ringe en god venninne, skravle og om mulig avtale en lunsj. En samtale som ble utrolig koselig! Vi kom selvfølgelig til punket for å avtale tid og sted for lunsjen. Jeg hadde uka før tatt en deilig kaffekopp på ”Kolonihagen”, så jeg foreslo at vi kunne møtes der.

 Kolonihagens restaurant ligger i en bakgård, i hyggelige lokaler. Uteserveringen er åpen når vær og temperatur tillater det. I kafeen ut mot gateplan kan våre gjester nyte økologisk mat hele året. Menyen er satt sammen av spennende økologiske retter, du kan spise lunsj eller enkel middag.

 Så skjer altså denne ”pussigheten”. Akkurat der og da står min kjære venninne i bakgården til Kolonihagen. Hun var ute på en søndagstur for å gjenoppfriske gamle minner. I denne bakgården i Korsgata på Grünerløkka, hadde hennes far vokst opp. Selv hadde hun ikke vært der på mange år. Et øyeblikk var tausheten til å ta og føle på. Begge synes dette var litt underlig. Leiligheten han hadde vokst opp i lå nemlig i etasjen over Kolonihagens restaurant, Der sto hun altså, med et kamera i hånden og tok bilder.

Det ble slik at vi et par dager senere møttes på restauranten til en deilig lunsj. Maten var utsøkt og slett ikke for dyr. Praten gikk livlig om løst og fast og selvfølgelig rundt fenomenet tilfeldigheter. For hvor stor er sjansen for at jeg skal ringe og foreslå å møtes der hun, på samme tidspunkt, står og tar bilder av sin fars barndomshjem.

Tilfeldighet eller ikke? Jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord en hva vi aner!

IMG_0814

Bilde: Nina-Elizabeth Ingleson

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s