Hva gjør Life Planner til en kreativ planlegger?


1 kopi

Helt fra skoletiden husker jeg spenningen etter hver sommerferie; Hvordan vil kalendrene for neste skoleår se ut, og hvilken blir den mest populære? Etter hvert kom Filofaxene på mote, før mange sakte men sikkert gikk over til å bruke kalenderne på PC og telefon. Selv har jeg i mange år brukt kalenderen på min egen Mac og I Phone.

Da jeg var småbarnsmor var mange opptatt av ”Scrapbook”. Både unge og voksne koste seg med dette, men det var ikke en syssel for meg. Jeg har aldri sett på meg selv som kreativ. Det talentet har ligget rimelig innkapslet på et ukjent sted i mange år.

Nå har jeg oppdaget en verden jeg ikke ante eksisterte; Personlige almanakker eller det som mange kaller «Life Planner». Jeg skal innrømme at dette ikke er noe jeg har kommet over helt selv, snarere blitt målrettet motivert for. Det er nok heller ikke helt tilfeldig at dette skjer akkurat nå. Jeg har startet med blogging og prosjektet; ”Nina-Elizabeth prøver seg på ting hun ikke kan»!

Bruken av Life Planner begynte med tanken om at planlegging kunne stimulere til mer målrettet jobbing og kreativ tenking rundt bloggen min. Litt skeptisk bestilte jeg min Life Planner med noen enkle og personlige tilpassinger. Litt ekstra tilbehør som klistremerker med temaer for blogginnlegg, Twitter og bruk av Instagram samt sølvstjerner for å merke de tingene jeg virkelig var fornøyd med.

Så dukket behovet for en dagbok opp. Linjene som var satt av til en kort oppsummering  i Life Planner ´en hver kveld var blitt for få. Jeg har mye mer å skrive om enn det jeg får plass til, så nå er en dagboken bestilt og underveis. Her får jeg enda en mulighet til å være kreativ.

1 (1)

En artige tanke har opp. Er det en tilfeldighet at dette fenomenet er i framvekst akkurat nå? Vi lever i et effektivt og moderne samfunn. Vi er utrustet med alt som finnes av hjelpemidler og apparater rundt oss. Det som har skjedd i kjølevannet av all denne effektiviseringen, er kanskje at vi har fjernet kreativiteten og skapergleden fra hverdagen.

I USA, England og ellers i verden har kvinner de siste årene begynt med «Kreativ Life Planning». Etter hvert har noen startet opp business fra sine egne hjem. Kvinnelige gründere som har funnet en nisje noen åpenbart har savnet. Nå har selvfølgelig mye av den teknologiske utviklingen gjort det mulig å skape produkter innenfor denne nisjen, men mange gjør mer og mer selv. På God morgen Norge i TV2 den 11. september presenterte duoen Arne & Carlos oss for hvordan sy sin egen bok, med vekt på resirkulering!

For meg har det vært trygt å begynne med en ferdige utarbeidet ”pakkeløsning”. Det blir spennende å se utviklingen fra oppstarten og fremover. Disse bøkene skal være en form for dokumentasjon av prosessen med bloggingen. Bøker jeg kan ta frem og titte på senere. Resultatet av dette er at jeg sitter mindre og mindre foran datamaskinen og Facebook, og mer og mer med boka mi. De som kjenner meg vil si at det er veldig sunt!

Til slutt har jeg valgt å legge ved en artikkel som illusterer dette «noe spesielle fenomenet» rundt planleggere og klistremerker.

http://www.buzzfeed.com/moniquebartley/planners-that-will-make-you-want-to-get-your-shit-togethe#.psj94YK0k

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s