Hvordan lage en enkel kake uten gluten!


Kakebunnen kan brukes med flere smaks alternativer. Bytt kokos ut med epler, blåbære, rabarbra eller hva du måtte ønske!

Kakebunn

2 store egg

1 dl sukrin

3 dl rømme

3 – 4 dl maismel eller mandelmel

2 ts bakepulver

1,5 dl kokos

Saften av en sitron

Pisk egg og sukrin sammen i en bakebolle. Du trenger ikke å piske dette til eggedosis. Visp så inn rømmen. Rør deretter inn melet med bakepulver. Bland inn kokos og ha i sitronsaft til slutt. Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 40-45 min. Sett den til avkjøling mens du lager sjokoladeglasuren.

Sjokoladeglasur

50 g smør

100 g mørk sjokolade

2 dl rømme

1 spiseskje sukrin

Smør og sjokolade smeltes sammen i en kjele på lav varme og settes til kjøling. Visp rømme og sukrin til den får en kremaktig konsistens. Når smør og sjokoladeblandingen har kjølnet men fortsatt flytende, piskes alt sammen i en bolle. Smør glasuren utover og pynt gjerne med kokos!

IMG_0997

Reklamer

En kommentar om “Hvordan lage en enkel kake uten gluten!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s