Lettvint og velsmakende med økologisk mat en fredagskveld!


Etter et halvt år med nytt kosthold her i huset, har det dukket opp behov for å utvide menyen. Det å besøke spisesteder med vegetarmat er et godt utgangspunkt for utforsking av nye retter. Å blande vegetarretter med økologisk kjøtt eller fisk passer godt for vår familie. Med litt fantasi blir matlagingen til nye og spennende prosjekter. Det er heller ikke å forakte at rettene er lettvinte å lage.

Vi er veldig glad i lammekjøtt i vår familie. I fryseren har vi et godt lager liggende av økologisk kjøtt. Ingrediensene til dagens måltid var får og enkle å få tak i.

Lammekjøttdeig, kikerter, Creme fraiche, bladpersille og krydder. Alt sammen økologisk.

IMG_1068

De som ser nærmere på bilde ser at vi har handlet en del i Sverige. Det er dessverre slik at tilbudet av økologiske varer er bredere og prisnivå lavere der enn i Norge. For oss som bor 45 minutter fra Strømstad blir det naturlig å handle de fleste varene der, for å kunne prioritere å spise økologisk.

Målet i dag var å lage en smakfull liten rett med humus, lammekjøtt og litt grønt. Når jeg eksperimenterer med mat går det hele etter innfallsmetoden. Nå sant skal sies drar jeg nok litt fordel av å ha laget all mat fra grunnen i alle år.

Å lage humus var første prosjekt.

Humus.

2 pk Kikerter

2 dl Creme fraiche

4 fedd Hvitløk

Saften av en sitron

Salt

Pepper

Røkt paprikapulver

Jeg startet med å kjøre kikertene sammen med grovt oppdelte hvitløksfedd i en food prosessor, til det ble en finhakket masse. Så tok jeg i Creme fraiche og saften av en sitron. Dette kjørte jeg videre i foodprosessoren til det ble en jevn masse. Tilslutt smakte jeg til med krydderet. Jeg bruker ikke Tahini i humusen fordi jeg ikke tåler sesamfrø, men mange bruker dette.

Etter jeg var ferdig med dette, stekte jeg opp lammekjøttdeigen og krydret det med litt salt og hvit pepper. Jeg synes personlig at hvit pepper setter mere smak og det gjør det lettere å minske mengden av salt.

Tilslutt hakket jeg opp bladpersillen. Alt var klart til å legg på tallerken og servere. Maten falt i smak og det røkte paprikapulveret satt en spesiell god smak på humusen!

IMG_1074

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s